میگرن

Migraine

میگرن یک سردرد شایع ،ناتوان کنننده و یک طرفه است که حداقل ۱۴% نوجوانان و جوانان را برای یکبار هم که شده درگیر میکند حداقل ۱۴نوع میگرن شناخته شده است .

اما به طور عمده به دو گروه تقسیم می شوند.

  1. میگرن به عنوان پیش درآمد که نوعی اختلالات گذاری دیداری ،حسی یا حرکتی را نشان می دهد.
  2.  میگرن بدون پیش درآمد : که بدون علایم ذکر شده بالا میباشد و به یکباره علائم میگرن را از حود نشان میدهند.

دلایل میگرن هنوز نامشحض است اما به نظر می رسد که در ارتباط با انقباض عروق با اسپاسم عروق قسمتی از شریانهای مغزمی باشد که احتمالا در پاسخ به کاهش مزمن فعالیت سروتونین است. ایجاد انقباض عروق منجر به ایسکمی مغزی شده که در پی ان گشادی عروق بصورت جبرانی روی میدهد.این وضعیت درد و ادم مغزی می باشد.

میگرن در خانمها سه برابر بیشتر از آقایان است خانمها حملات شدیدتری نسبت به آقایان دارند. اولین نشانه های بیماری اغلب در سنین بلوغ یا کمی بعد از ان دیده می شود, سردرد یک طرفه به مدت ۴ تا ۷۲ ساعت بطول می انجامد و بیشتر در ناحیه گیجگاهی وپیشانی و چشم ها احساس میشود.

شروع این درد بصورت ناراحتی در سر که به سختی موضع ان مشخص می شود توصیف می گردد به زودی به یک درد ملایم تبدیل شده و بعد از ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت شدت آن افزایش می یابد. در حد نهایی آن تپش بسیار شدید پیدا می کند که به همراه تهوع، استفراغ، اسهال و ترس از نور و ترس از صدا پیدا می کند .

معمولا این درد آنقدر شدید است که غیرقابل تحمل میشود و بیمار باید در یک مکان تاریک و بی سر و صدا دراز بکشد.به ندرت موارد درد دو طرفه گزارش شده است .

برای بیمار و دندانپزشک بسیار مهم است که به یاد آورند که دردهای راجعه میگرن می تواند درد دندان ( به خصوص در ناحیه جلوی فک بالا ) را تقلید کند.

بسیاری از افراد که میگرن دارند قبل از شروع درد میگرن دچار یک پیش درآمد می شوند. در این حالت ممکن است بیمار دچار توهم بینایی، دیدن جرقه ها ,کوری موقت یا نابینایی قسمتی ,تهوع,سرگیجه,گیجی ذهن ,عدم توانایی در نتیجه گیری از افکار و یا بی حسی یک طرفه صورت شود.
درمان میگرن در دو نوع حالت پایه ای یکسان می باشد درصورت حملات شدید ، به ارگوتامین (داروی منقبض کننده عروقی ، کاربرد اصلی این دارو درمان سردردهای عروقی است )معمولا خوب پاسخ می دهد .در صورت نیاز ‌آسپرین ، استامینوفن ، کافئینن ، فنوباربیتال و بنادونا هم تجویز میگردد.
درحملات خفیف تر می توان از ترکیبات ارگوت (مانند ستیریزین) و یا پرپانولول یا متوپرولول استفاده نمود.

۵/۵ - (۳ امتیاز)
۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)

ما از کوکی ها استفاده می کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که بهترین تجربه مرور مطالب در وب سایت ما به شما ارائه می گردد. اگر همچنان به استفاده از این سایت ادامه دهید فرض می کنیم که با این امکان مشکلی ندارید و راضی هستید. می پذیرم