عوارض ناخواسته آسیب به عصب در جراحی های فکی (قسمت دوم)

طبقه بندی صدمه به عصب

هدف از معاینه بیمار مشخص کردن طبقه بندی آسیب به عصب  و در نتیجه شانس بهبودی آن است. چندین طبقه بندی برای آسیب عصب که هر کدام مزایای خاص خود را دارند ، به ویژه برای پزشکانی که این مشکل را درمان می کنند ، وجود دارد . طبقه بندی saddon در مورد اتفاقات موردی و گهگاهی که اغلب دندان پزشکان با آن برخورد می کنند، مفیدتر و استفاده از آن آسانتر است و در این مقاله  معرفی می شود.

۳ نوع آسیب عصبی در طبقه بندی saddon وجود دارد :

۱) neuraparaxia

۲) axonotmesis

۳) neurotmesis

در neuraparaxia آسیب مختصر به عصب است که بر اثرفشرده شدن یا عقب کشیدن عصب اتفاق می افتد. مثال هایی از فشردگی عصبی شامل : فشارحاصل از رتراکتور برروی سوراخ منتال ، فشار هیرولیک ناشی از سالین یا خون موجود در محل ایمپلنت در زمان پیچانده شدن ایمپلنت در محل اوستئتومی ، خونریزی پس از عمل درون استخوان  یا اطراف سوراخ منتال ، ایمپلنتی که وارد کانال مندیبل شده است. تکه ای از استخوان که در زمان تهیه محل اوستئوتومی و یا قرار دادن ایمپلنت به کانال دست اندازی کرده یا  حتی یک بخیه خیلی محکم در فلپ لینگول یا فاسیال .  معمولأ آسیب نوع retraction عصب ناشی از کنار زدن فلپ بافت نرم و استفاده از رتراکتور برای ایجاد دید و یا محافظت  از قلب در برابرتروما در حین استفاده از دریل های چرخشی می باشد. اما در  neuraparaxia هیچ نوع دژنراکسیون آکسونی وجود ندارد . در خلف نقطه آسیب عصب ها توقف موقتی هدایت عصبی در حین دوره بهبودی عصب وجود دارد . اغلب بهبود ناگهانی حس تغییر یافته در طی ۱تا ۴ هفته پس از این نوع آسیب عصبی اتفاق می افتد. خوشبختانه شایع ترین آسیب عصبی مشاهده شده وقتی هیچ گونه تهاجم مشخص به تنه عصبی انحام نشده، این نوع است.

هنگامی که دو روز پس از جراحی علائم آسیب عصبی در بیمار دیده می شود ، یک دوز خوراکی کورتیکواستروئید ( به طور مثال دکادرون ۸ میلی گرمی ) التهاب و تورم در ناحیه را کاهش می دهد. اگر در حین جراحی تنه عصبی بیش از حد معمول فشرده یا کشیده شود ، نوع داخل وریدی کورتیکوستروئید ( برای مثال ۱تا ۲ میلی لیتر دکادرون ۴ میلی گرم بر میلی لیتر بر روی موضع آسیب دیده به مدت ۱ تا ۲ دقیقه استعمال می شود. این نحوه استعمال مستقیم ، ریسک تشکیل اجزای Nissl حاصل از تجزیه اجسام که سبب پاراستزی می شود ، کاهش می دهد.

اعصاب آسیب دیده در جراحی فک

Axonotmesis نوعی از آسیب عصبی  با از دست رفتن  یکپارچگی آکسونی را تشریع می کند. در هر صورت، ساختار کلی عصب دست نخورده باقی می ماند( اندونوریوم سالم است ). این نوع از آسیب ، بارزتر است و ممکن است منجر به dysesthesia یا بهبودی کمتر از نورمال عصب شود . آسیب عصبی کششی ناشی از کنار زدن فلپ بافت نرم ممکن است سبب بروز این اختلال گردد. تا ۲۰% افزایش طول عصب در حد الاستیک باقی می ماند ولی ۳۰% افزایش طول ، باعث تغییر ساختاری آن می شود. هنگامی که قطر مجموعه عصبی در محل خروج ازسوراخ منتال کم است ، این نوع آسیب شیوع بیشتری دارد. کشش آهسته تر عصب در هنگام کنار زدن فلپ آکسون های تنه عصبی بهتر تحمیل می شود . همچنین دریل ایمپلنت ممکن است بر بالای کانال نوروواسکولر وارد شده و‌این حالت را ایجاد کند. در صورتی که رادیوگرافی تهیه شده پس از عمل جراحی تهاجم اندکی ایمپلنت به فضای کانال را آشکار سازد ، محتاطانه تر این است که بیرون آورده شود و Decadrone ( دکادرون ) ۴ میلی گرم بر میلی لیتر استعمال شود.

کورتیکواسترئیدها نوروسرجری های بعد از ترومای به عصب با موفقیت استفاده شده اند . کاهش میزان التهاب میزان بهبودی را افزایش می دهد. در این پروتکل هیچ گونه ریسک عفونت وجود ندارد.  پس از ۲تا ۳ دقیقه صبرکردن ، ایمپلنتی با طول کوتاهتر در محل قرار داده می شود. به علاوه کورتیکواستروئید خوراکی (Decadrone) برای ۳ تا ۵ روز تجویز می شود. دوز معمول ۸ تا ۱۲ میلی گرم در صبح روز اول ، ۴ تا ۶ میلی گرم در صبحذروز دوم ۲ تا ۳ میلی کرم در صبح روز سوم است.  علائم اولیه بهبود عصب در این نوع از آسیب ۱ تا ۳ ماه پس از آسیب بروز نمی کنند. علائم این نوع آسیب عصبی بلافاصله پس از جراحی بروز کرده و ندرتأ مربوط به تورم بافت نرم ، مگر در صورت بسیار شدید بودن آن ، می شود . ممکن است ورود سوزن تزریق بی حسی به داخل تنه عصبی اینذنوعرآسیبزرا به وجود آورد ، اگر چه اغلب این حالت سبب neuraparaia می گردد.

آسیب به عصب لینگوال در حین بررسی ها شایع تر از عصب آلوئولار است. این شیوع در زنان در مقایسه با مردان به نسبت ۲به ۱ است. در صورت آسیب به عصب لینگوال ، ۸۰% بیماران از حس چشایی تغییر یافتهذشکایتذدارند و عمده آنها هیچ گونه بهبودی را ۹الی  ۱۹ ماه  پس از آسیب نشان نمیدهند . از آنجایی که قطر عصب لینگوال از IAN کوچکتر است ، ورود به آن با سوزن آسیب بیشتری به همراه دارد. در سال ۱۹۹۵، Hass و همکاران ریسک پاراستنزی پس از تزریق بی حسی موضعی را در۷۸۳۰۰۰ مورد گزارش کردند. این رسیک در مورد داروهای با غلظت بالاتر بیشتر است ( برای مثال ۴% لیدوکائین و Septocain2%).تزریق ماده  بی حسی در تنه عصبی ممکن است باعث Axonotmesis  شود.

neurotmesis ، آسیب عصبی را به صورت پاره شدن کامل تنه عصبی توصیف می کند. هنگامی که این حالت اتفاق می افتد ، همه آکسون ها دردیستال ناحیه آسیب دیده دچاردژنراسیون Wallerian می شوند. آناستزی بافت نرمی که به عصب آسیب دیده عصب دهی میشود ، نتیجه این حالت است . هنگامی که عدم یک پارچه گی و یا فاصله در بین انتهای عصبی وجود دارد، بافت اسکار scar در بین ساختارهای بوجود آمده از وارد شدن و جوانه های آکسونی در سمت طرفی عصب به درون توبول های اندونویال ممانعت میکند. بنابر این هیچ گونه بهبودی در حس عصب بدون نوروسرجری مورد انتظار نیست .هنگامی که اناستزی وجود دارد یا hyperesthesia بیش از ۳ ماه ادامه پیدا کرده، neurotmesis مطرح میگردد. Triggering sign با لمس ناحیه آسیب دیده به صورت احساس الکتریکی مطرح می شود. افزایش ۲۰۰ درصدی احساس محرکات تیز در طی ۳ ماه پس از آسیب عصب ، ممکن است علامت neurotmesis باشد. خوشبختانه اکثر آسیب های عصبی در این دسته قرار نمی گیرند و بهبودی در اکثر بیماران در طی ۳ تا ۴ ماه مورد نظر انتظار است.

اعصاب سه گانه فک
اعصاب سه گانه فک

ممکن است عصب لینگوال در حین کنار زدن یا برش بافت نرم در سنت لینگوال پاره شود. محل متداول تین عصب ، ۱ تا ۳ میلی متر داخل تر از صفحه لینگوال و ۲/۶ تا ۳/۴ میلیمتر زیر کرست صفحه لینگوال است. بر طبق تحقیق behnia و همکاران ، در ۱۴% موارد عصب در رترومولارپد قرار داشت. بنابراین همه برش ها در ناحیه خلفی مندیبل  باید خارج از رترومولار پد انجام شود. کنار زدن با دقت پریوستئوم و کنار کشیدن بافت لینگوال با ملایمت در صورت لزوم ، یکپارچگی عصب لینگوال در فلب لینگوال بافت را تضمین می کند. در هنگام کشیدن دندان مولرسوم از سمت صفحه لینگوال احتمال آسیب عصب لینگوال بیشتر از IAN گزارش شده است . در روش جراحی متداول دندان مولرسوم  نهفته ، شیوع صدمه به عصب کانال تحتانی  ۲ تا ۷ درصد است  در حالی که احتمال درگیری عصب لینگوال کمتر از ۱% می باشد. در دندانپزشکی ایمپلنت ، عوارض احساس عصبی تغییریافته به طور شایع ترمربوط به عصب آلوئرلار تحتانی است.  بر طبقرمطالعه  Girard و همکاران ، عصب الوئولار تحتانی است . بر طبق مطالعه Girard و همکاران ، عصب الوئولار تحتانی پتانسیل ترمیم پس از جراحی را به مدت ۲ سال دارد . از طرف دیگر ، sunderland  تخمین می زند ۷۵ تا ۹۰ درصد عصبردیستال آتروفی شده و بعد از ۱ سال از تعییر حس غیر قابل ترمیم است. میکروسرجری ، نسبت به صبر کردن و کاهش شانس موفقعیت ، ممکن است مشکل را تصحیح یا بهبود بخشد . ارجاع به یک تیم ترمیم نوروسرجری زمانی پیشنهاد می شود که (۱) در جراحی یا  CT  شود . (۲) وجودdysesthesia  دردناک . (۳) آناستزی یا hyperethesia غیر قابل قبول برای بیمار که بیش از ۳ ماه طول کشیده باشد. (۴) درد triggering  یا تشعشعی در محل آسیب باید توجه شود که رادیوگرافی پری اپیکال و یا پانورامیک برای تأخیر تهاجم عصب به کانال مندیبولار ارزش تشخیصی ندارد. ایمپلنت ممکن است نسبت به محل عصب با کالی یا لینگوالی قرار گرفته باشد، برای تشخیص دست اندازی به عصب  نیاز به CT اسکن است.

عوارض ناخواسته آسیب به عصب در جراحی های فکی (قسمت اول)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.
هزینه ثبت سوال 5000 تومان
برای ادامه پرسش و پاسخ خود فقط از طریق همین سیستم و با همان کد رهگیری اولیه پیگیری نمایید

پیگیری سوال قبل

برای ادامه پرسش و پاسخ خود فقط از طریق همین سیستم و با همان کد رهگیری اولیه پیگیری نمایید
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۷ اسفند ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن عرض ادب و احترام فراوان از شما تشکر میکنم به دلیل ارائه مطالب ارزنده و مفید.
    سوال داشتم از خدمتتون با توجه به اینکه ساکن شهر کرمان هستم و امکان مراجعه نزد شما دشوار هست با توجه به انواع مختلف از ایمپلنتها چه نوع از ایمپلنت کیفیت بهتری داره و اینکه چجوری متوجه بشم کیفیت ایمپلنت کار شده مناسب هست.
    با تجدید مراتب احترام
    مستدام باشید
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار دوشنبه ۷ اسفند ۹۶( 1 سال پیش)
      سلام ،ممنون از این همه لطف.
      برای فهمیدن اینکه چه ایمپلنتی از همه بهتره و یا با شرایط فکی شما مناسبت داره باید به چند موضوع مهم توجه داشت. اول اینکه دکتر محترمی که میخوان این کار رو انجام بدهند آیا برند هستند ؟! چون دکتر خوشنام هستند از کالای با کیفیت استفاده میکنند. دوم کشور تولید کننده است که چه کشوری است، کشورهایی مثل آمریکا یا فرانسه یا آلمان و سوییس .... معمولا محصولات کیفی تولید می کنند و در ضمن ایمپلنت که قرار است براتون گذاشته بشه آیا دارای نوآوری هست یا نه. در نهایت شرکت های بیوهورایزن آمریکا ، آی تی آی سوییس ، تیکسوس ایتالیا ، تی بی آر فرانسه و آی دی آی فرانسه برند های معروف تولید ایمپلنت هستند. در واقع ایمپلنتهایی خوب در بازار از این شرکت هاست که ما هم از این دست محصولات استفاده میکنیم.
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 2 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آیا در هنگام مراجعه به مطب ها دندانپزشکی در صورتی که به فشار خون بالا مبتلا هستیم باید دندانپزشک را مطلع سازیم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 2 سال پیش)
      دادن تاریخچه هر گونه بیماری از جمله بیماری های سیستمیک ( مانند فشار خون بالا ) را باید به اطلاع دندانپزشک خود برسانید تا هنگام درمان با مشکل مواجه نشوید
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۵ اسفند ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام حضور اقای دکتر نمدچی و تشکر از اینکه وقت میگذارید برای بالا بردن اگاهی بیماران.
    سوالم این هست که آیا لیزر بافت سخت برای جراحی دندان عقل نهفته وجود دارد؟ و به کجا باید مراجعه کنم؟ ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار شنبه ۵ اسفند ۹۶( 1 سال پیش)
      سلام و درود بر شما، با توجه به اینکه دندان عقل شما نهفته است باید یک رادیوگرافی سه بعدی به نامه کامبیم سی تی اسکن تهیه شود. بدون این عکس به هیچ عنوان جراحی نکنید. در ضمن لیزر بافت سخت هم هست به نام ERbim YAG .... که در واقع برای بافت سخت و جراحی بافت سخت کاربری دارد. بنده نیز عمل لیزر بافت سخت انجام میدهم فقط همانطور که گفتم قبلش باید اسکن سه بعدی بگیرید.
  • تصویر کاربر طليعه سه شنبه ۷ آذر ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر پسر من ٨ ماهه هست و ٢ دندان مياني پايين و دودندان مياني بالا رو درآورده ولي الان درمورد دندان كناري بالا متوجه حالت كبودي و تيرگي روي ناحيه ملتهب لثه شدم. آيا اين حالت غيرطبيعي و نشاندهنده بيماري يا كيست هست؟ يا ممكنه خودبخود برطرف بشه
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار سه شنبه ۷ آذر ۹۶( 1 سال پیش)
      سلام این وضعیت با توجه به شرایط سنی کودک شما غیر طبیعی به نظر نمی رسد لطفا برای تشخیص بهتر یک عکس با دوربین گوشی خودتون بگیرید و و از همین طریق ارسال نمایید.
  • تصویر کاربر mohammadreza سه شنبه ۱۹ دی ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید میخواستم از قیمت روکش های دندان اطلاعاتی داشته باشم (قیمت و امثال آن)
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار سه شنبه ۱۹ دی ۹۶( 1 سال پیش)
      سلام بسته به اینکه چه جنسی باشه قیمت فرق میکنه اگه چینی متصل به فلز باشه ۵۵۰ هزار تومان و اگر تمام سرامیک باشه یا از جنس zirconia باشد، ۱۲۰۰۰۰۰ تومان
  • تصویر کاربر شادي یکشنبه ۱۹ اسفند ۹۷( 8 ماه پیش) مشاهده پرسش
    آيا داروي بيحسی در دندانپزشكی ممكنه باعث حساسيت بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۱۹ اسفند ۹۷( 8 ماه پیش)

      سلام بانو شادی
      بله در بعضی موارد ایجاد حساسیت میکنه که شدت آن در افراد مختلف متفاوت است

  • تصویر کاربر مهسا یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    دو روز هست که سمت چپ لبم تبخال زده و فک پایین سمت چپم هم زمانی که دست میزنم درد میگیره ( جلو و سمت راست فک هیچ دردی ندارم) علت احتمالی آن چیست ؟
    با سپاس فراوان 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام مهسای عزیز
      دو تا مورد به ظاهر مستقل هستن
      احتمالا فک پایین سمت چپ‌هم دندان مشکل داری وجود دارد شما چند سالتون هست و در ضمن درد در کدام قسمت فک پایین سمت چپ هست؟

  • تصویر کاربر بروجردی یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام .یک هفته است که دندان عقل فک بالا رو که بسیار دندان ناجوری بود جراحی کردم متاسفانه دچار قفل شدگی فک شدم نمیتونم دهنم رو باز کنم .کارم شده گریه کردن از استرس .لطفا راهنمایی کنید .ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام بروجردی عزیز
      این مورد نامش تریسموس هست و امریست طبیعی در جراحی های عمیق دندان عقل
      با گذاشتن ابس لانگ به تعدادی که به فکتان فشار وارد نکند ما بین دندان های قدامی دو فک
      و بعد کم کم اضافه کردن ان مشکل شما حل خواهد شد
      شماره موبایل خودتون را بدین عضو چنل شین
      در چنل فیلم این کار رو قرار خواهم داد

  • تصویر کاربر سامیه یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن عرض ادب احترام فراوان می خواستم بپرسم قیمت لمینت سرامیکی فک بالا چنده
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام سامیه عزیز
      بسته به تخصص دکتر و کیفیت کار از یک میلیون تا سه میلیون قیمت داده میشود

  • تصویر کاربر negar یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان وقت بخیر. ممنون میشم سوالمو جواب بدین اقای دکتر من حدودا دوسال قبل ارتودنسی دندونامو باز کردم و لبهای کوچک و حساسی دارم مشکلی که برام پیش اومده ترک گوشه دهان در اثر کشیدن و باز کردن بیش از حد دهان برای جهت چک کردن دندانها،متاسفانه گوشه های لب بیش از حد باز شدن و کمی خشکی لب به خاطر شرایط اب و هوای خوزستان برام پیش اومده اقای دکتر خشکی لب ها با بالم کیو وی برطرف میشن اما پارگی گوشه دهان برام ازار دهندس اقای دکتر خواهش میکنم اگه راهی هست که وضعیت مطلوب بشه بهم مشاوره بدین من براتون چند تا عکس تهیه کردم عذر خواهی میکنم بابت کیفیت عکسها ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      نگار عزیز سلام
      به این حالت کایلیتیس گفته میشه
      که یکی از علتای‌ ان کشش گوشه لب می باشد
      در این گونه موارد از کرم کیلان keylan استفاده نمایین و گوشه لب را مدام چرب نمایین مشکل برطرف خواهد شد

  • تصویر کاربر کاویان یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر شما فرمودید عضو بشم 09124192701
    نه دکتر نبض نداره
    از صبح هنگام بیداری در د شروع تا شب مدام هست بکنواخت
    نه شدت پیدا میکنه نه کم میشه
    مثل یک دندان خرابه دردش که تازه داره میرسه به عصب. و دردش داره شروع میشه
    دندان 7 اصلا درد نداره
    درد 80 درصد تو دندان 5 هست که اپیکو شده و 20 درصد مابین 5 و 6
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام فلاح عزیز
      اگه درد دارای نبض نباشه احتمال اینکه این درد با منشا لثه باشه زیاد است مثلا نوعی گیر غذایی در بین دندان های پنج و شش

  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    چکارکنیم به غیر از کشیدن دندان
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سوال کامل نیست

  • تصویر کاربر رقیه شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    من ۴روزه دندان عقل‌در آوردم از پایین خیلی خیلی درد میکنه و۳۵ سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سللم رقیه عزیز
      با دهان شویه بشورین
      بهداشت دهان را بالا ببرین
      در صورت نیاز یک دوره انتی بیوتیک اموکسی ۵۰۰ میل کنین هر هشت ساعت یک‌عدد تا هشت روز

  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام،خسته نباشی من دندان عقل سمت چپ فک پایبن،که برخلاف دندان های دیگه کج دراومده بود،وتحت فشاربود،کشیدم.الان سمت راست هم همینطوره،بایدبکشم،25ساله هستم،میخواستم به تعویق بنداز م چندسال دیگه مشکلی پیش نمیاد،ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      محمدرضا جان سلام
      بستگی داره که چقدر اذیت کنه
      ایا لثه اطرافش عفونت نکنه که نیازی نیست
      ولی در صورت عفونت حتما باید درمان کشیدن بشه

  • تصویر کاربر ابوالفضل شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.حدوده یک هفته است.درد دندان و فک دارم.رفتم دکتر گفتند دندان عقلت آسیب دیده باید جراحی بشه.فعلا دارو مسکن مصرف می کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام ابوالفضل عزیز
      تشخیص دکترتون مقدم بر من است
      دارو میل کنین

  • تصویر کاربر ساحره شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مدتی دور لثه دندونای پایینم وداخل دهان فک . . لکهای سفید در اومدن با اندگی درد پزشک رفتم گفتن چیزی نیست نیستاتین نوشتن الان باخوان مطالب شما ترسیدم کنه این همون لکوپلاکیاس وپیش در آمد سرطانه چطورباید تشخیص داد . . باز رفتم دکتر گفت قارچه نستاتین نوشته با چندتاقرص لطفا راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام ساحره عزیز
      اگر تشخیص قارچ باشه که نیازی به ترس نیست
      لطفا تصویرشو برام بفرستین تا دقیق تر نظر بدم

  • تصویر کاربر نیلو شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    متنی خوندم که نوشتید موقتا میشه روکش را چسباند تا وقت دکتر گرفته شود
    این چسب ahl generic رو میشه از داروخانه یا انلاین تهیه کرد؟ قیمتش به چه صورته؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام نیلو‌جان
      باید از سمان موقت kerr استفاده نمایین

  • تصویر کاربر میم دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر جون. در این زمینه متخصص خوب تو شهر قزوین میشناسین معرفی کنین؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام

      لطفا در ادامه سوال قبلی خودتون سوال بپرسید نه سوال جدید ثبت کنید... حجم سوالات زیاد است

  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،من29سالم هست و دندون کنار دندون جلو در فک بالا احساس میکنم تکون میخوره یعنی لق داره میشه،چجور میتونم درمان کنم که لق بودنش برطرف بشه و منجر به افتادن دندان نشود???
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام سارای عزیز
      لقی را باید بررسی کرد
      اول ؛که میزان لقی در چه میزانی هست
      دوم؛ ایا بیماری لثه عاملش هست
      سوم؛ ایا همراه با بیماری لثه عامل زمینه ساز وجو‌د دارد
      مثل کوتاهی ریشه، سابقه ضربه
      به متخصص و جراح لثه مراجععه کنین لطفا

  • تصویر کاربر یاسمن سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود 5 سال پیش دندان 4 فک بالام ترک خورد حین غذا خوردن و دکتر چاره ای جز کشیدن نداشتند.
    شرایط ایمپلنت نداشتم و دندان 5 سالمم رو تراش دادن و به اون وسیله روکش گذاشتن
    دو سال بعد درد اون ناحیه داشتم که با برداشت روکش و معاینه و عکس چیزی تشخیص ندادن و روکش مجدد چسبانده شد
    تا دوسال بعد که چند روز پیش بود
    مجدد اون درد شروع شد.. عکس انداختم گفتن چیزی معلوم نیست
    گفتن روکش رو باید بردارم که خیلی محکم بود
    گفتن زیاد اگه ضربه بزنم امکان شکستن دندان زیر روکش هست که بالخره کنده شد البته با شکستن قسمتی از چینی روکش که گفتن درست میشه
    گفتن موقت چسب میزنم یه هفنه صبر کن اگه درد ادامه داشت عصب کشی میکنم که من گفتم همون موقع انجام بدن عصب کشی رو
    سروع کردن ولی چون وقت قبلی نداشتم ادامش رو به یه هفنه دیگه موکول کردن که التهاب و درد هم کمتر بشه
    الان من سوالم اینه که از استرس و وسواسم هم نشات میگیره
    امکان اینکه ریشه دندان یا دندانم ترک خورده باشه هست با ضرباتی که به روکش برای کنده شدن زده شده یا خیر
    آیا راهی هست مطمین بشم بعدادامه عصب کشی و روکش مجدد انجام بشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمود رضا نمدچی - دکتر مهیار سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام یاسمن عزیز
      احتمال ترک در ناحیه ریشه هنگام در اوردن روکش تقریبا صفر است
      نگران این موضوع نباشین

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر